Excursies

Gisteren naar het onderduikmuseum in Aalten geweest en vanmiddag naar de biologische boerderij in Megchelen. Veel gezien, gehoord en beleefd. Vooral fijn dat er zoveel hulp was om de kinderen te vervoeren. Onze dank is groot.

Opschoondag

Vandaag en morgen zijn de landelijke opschoondagen. Ook Oersprong heeft een steentje bijgedragen. We hebben veel zwerfafval gevonden en verzameld voor de afvalcoach van onze gemeente. Ook meegedaan aan een challenge van Mr T en Mrs T.

Sinterklaas

Vandaag een fijne dag met Sinterklaas, zijn piet, cadeaus en gedichten. Een compliment voor de mooie gedichten, die zijn gemaakt. Aan het eind had iedereen 3 kleine cadeautjes en het gedicht. Morgen bijkomen en dan donderdag terug op school.

Boomplantdag

Vandaag op de fiets naar het Idinkbos, waar we vandaag 150 bomen hebben geplant. Na het graven nog een korte excursie door het bos met drie boswachters.

Onderzoekend leren

Volgende week donderdag hebben we de toets van Afrika. Vandaag proefjes gedaan met gras en droog zand. Hoe kunnen we water vasthouden en waarom wordt de woestijn elk jaar ietsje groter? Morgen nog een keer extra gym en we kunnen ons opgeven voor de hofhouding en of de raad van elf.

deze website is gerealiseerd door Heutink ICT